Vad är Överenskommelsen?

Överenskommelser av detta slag är avsiktsförklaringar som beskriver hur det offentliga, till exempel en kommun, kan samarbeta med de idéburna organisationerna för att hitta lösningar på samhällsutmaningar.

Begreppet ”Överenskommelsen” myntades 2008 när regeringen, de idéburna organisationer inom det sociala området och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) ingick en överenskommelse för att stärka de idéburna organisationernas självständiga och oberoende roll som röstbärare och opinionsbildare. Syftet var också att utveckla en större mångfald av utförare och leverantörer av hälso- och sjukvård samt omsorg.
Denna överenskommelse kallas den ”nationella överenskommelsen”. Det finns också en regional överenskommelse i Skåne och flera andra överenskommelser runt om i Sverige.

I nedan filmen berättar Hanna Broberg, kansliansvarig på det uppföljningskansli som är knutet till Överenskommelsen mellan regeringen, idéburna organisationer inom det sociala området och Sveriges Kommuner och Landsting, vad Överenskommelsen är.

Läs om en överenskommelse i Kristianstads kommun.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s