Firade milstolpe för överenskommelsen

DSC_0325 (1)

– Det är roligt att beslutet är taget men det är nu som resan börjar på riktigt, sade Heléne Fritzon, ansvarigt kommunalråd, på det startmöte för den lokala överenskommelsen som hölls i rådhuset 18 mars.

Det var ett femtontal personer som mötte upp i rådhuset för att fira att kommunfullmäktige 15 mars tagit beslut om en lokal överenskommelse i Kristianstad kommun. Förutom Heléne Fritzon fanns andra kommunrepresentanter och personer från ett tiotal föreningar/organisationer på plats.

På mötet tackades för det arbete som gjorts av båda “sidor” för att möjliggöra beslutet och det gick det gick inte att ta miste på glädjen som hos alla involverade.

– Jag är är jätteglad att det nu finns ett politiskt beslut. Jag ser det som en bekräftelse på hur viktigt föreningslivet i kommunen är, sade Daniél Tejera, verksamhetsansvarig Furuboda som varit en av de drivande i arbetet.

DSC_0342

– Vi kommunen ser hur väl detta passar in i vår vision, förklarade Heléne Fritzon som också konstaterade att detta bara är början på resan. Mycket återstår innan vi kan se resultat av beslutet.

Vad händer nu?

När nu det formella beslutet är taget behöver överenskommelsen spridas och förankras både i kommunens olika förvaltningar och bland föreningar i Kristianstad.

En styrgrupp ska bildas med jämbördig representation från kommunen och föreningar (5+5). Styrgruppens uppdrag är att besluta om en tidsatt handlingsplan,
kommunicera, implementera och förankra överenskommelsen samt
ansvara för kontinuerlig uppföljning och utvärdering av överenskommelsen.

Inom kort kommer föreningar kunna nominera representanter i styrgruppen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s