Vad ska en överenskommelse vara bra för?

Kanske undrar du vad en överenskommelse mellan idéburna organisationer och offentlig sektor kan ha för konkret nytta. Begrepp som samverkan och dialog kan vara lite luddiga och du vill ju ha något konkret, något att ta på. Här kommer ett exempel på ett resultat inom ramen för den skånska regionala överenskommelsen som funnits sedan 2010.

Inom Region Skåne har man i sin upphandlingspolicy bestämt att man genom nya upphandlingsstrategier vill stärka den idéburna sektorn i Skåne.

I en av upphandlingarna under 2015, ”Konferenstjänster i Region Skåne”, öppnades det upp för den idéburna sektorns möjlighet att bli en underleverantör till konferensbyrån med det vinnande anbudet. I avtalet står det nu att leverantören måste samarbeta med den idéburna sektorn. Resultatet är ett utvecklat samarbete mellan ett antal ideella organisationer,  Region Skåne och leverantören. Detta är unikt i Sverige och bidrar till att idéburna organisationer får intäkter och kan utveckla sina verksamheter samt en större mångfald av konferensplatser för Region Skåne.

Upphandlingen har blivit mycket uppmärksammad och är nominerad till 2015 års bästa offentliga upphandling av tidningen Offentliga Affärer. Läs mer om nomineringen här.

Så, nu har du fått ett konkret exempel på nyttan med överenskommelser mellan idéburen och offentlig sektor. Om du fortsätter följa vår webbplats så kommer du få mer nyttig kunskap.

Vi hörs!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s